Om Gränna

För många svenskar är Gränna synonymt med polkagrisar men det är inte bara polkagristillverkning som lockar de mängder av turister som besöker denna lilla tätort längs med Vätterns östra strand.

Visingsö

Färjetrafiken till Visingsö utgår från Gränna och under sommarmånaderna väljer tusentals turister att besöka denna ö vilket bidrar till en ökad turism för Gränna. När det gäller Visingsö är den 15 kilometers långa ön mest känd för sina fornlämningar och Remmalagsvagnar.

Brahehus

Brahehus är en välkänd slottsruin som ligger utmed E4an strax norr om Gränna. Byggnaden av slottet påbörjades under 1600-talet och när det var klart bestod slottet av en större huvudbyggnad och två hörntorn. Brahehus brann dock ner till grunden 1708 och lämnade kvar nuvarande ruin. Idag är Brahehus en populär rastplats och restaurang.

Gränna hamn

Vid hamnen i Gränna finns det idag flera populära restauranger och en välbesökt badlagun. Många som besöker Gränna under sommaren väljer att bo på den stora campinganläggningen som finns här. På senare år har Gränna hamn även blivit känt för sitt allsångsevenemang.

Externa källor

Wikipedia